Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią

0 (0 ocen)

Domowy,wielkanocny,wyśmienity pasztet. Polecam nie tylko na świąteczny stół :)

Składniki:

  • 800 g mięsa wieprzowego
    500 g mięsa mielonego indyczego
    kilka suszonych brzoskwiń
    kilka suszonych śliwek
    2 cebule
    1 kostka bulionowa
    2 łyżki kaszki kukurydzianej
    3 jajka
    około 1 szklanki wywaru drobiowego (w którym gotowało się mięso )
    1 opakowanie przyprawy do pasztetów
    1 liść laurowy
    po 2 ziarna ziela angielskiego i jałowca
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wieprzowe pokrój w kostkę.
    Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela
    angielskiego i jałowca.Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości.
  • 2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
    Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia.
    Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę
    kukurydzianą,przyprawę do pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz
  • 3. Wąską podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia
    Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do
    piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni.
  • Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią 4. Po 45 minutach pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować