Pasztet z mięs mieszanych z czosnkiem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny , domowy pasztet , z wyraźną nutą czosnku i pietruszki . Niezastąpiony do kanapek , które zawsze cieszą się dużym powodzeniem . Dostępne składniki , proste , szybki wykonanie to dodatkowy plus :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 70 dag . mięsa z kurczaka z rosołu
    ok. 70 dag. mięsa gotowanego z królika
    25 dag. wędzonego , parzonego boczku
    1 szklanka rosołu
    1 kajzerka
    1 marchewka z rosołu
    4 ząbki czosnku
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    3 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    forma do pieczenia posmarowana masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasztet

Pasztet z mięs mieszanych z czosnkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z mięs mieszanych z czosnkiem i natką pietruszki 1. Kajzerkę zalewam rosołem , pozostawiam do czasu aż kajzerka wchłonie płyn . Mięso , marchewkę , kajzerkę , boczek miele w maszynce na małych oczkach . Do mięsa dodaje natkę pietruszki , jajka , bułkę tartą, przyprawy , zeszkloną na maśle i wystudzoną cebulę , przeciśnięty przez praskę czosnek , wyrabiam na jednolitą masę . Masę przekładam do formy , piekę ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Pasztet studzę , wstawiam do lodówki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Czosnek Mięso Pietruszka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować