Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska.
Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą.
Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przecisną przez praskę.
Na rozbitych kotletach ułożyć masło pokrojone w bardzo cienkie plasterki, a na nim równomiernie rozsypać czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
2.Kotlety zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor równomiernie ze wszystkich stron w głębokim oleju ( w trakcie smażenia roladki obracać).
Komentarze