Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka,
    70 – 80g masła,
    4 ząbki czosnku,
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    2 jajka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą.
    Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać lub przecisną przez praskę.
    Na rozbitych kotletach ułożyć masło pokrojone w bardzo cienkie plasterki, a na nim równomiernie rozsypać czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
  • 2. Kotlety zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
    Obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
    Smażyć na złoty kolor równomiernie ze wszystkich stron w głębokim oleju ( w trakcie smażenia roladki obracać).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować