15775780-cook-pizza-illustration-isolated-on-a-white-background

Kamil®

Liczba punktów za aktywność
15
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Warkocz - czemu nie!
Użytkownik Kamil® w dniu 22.04.2020 13:06 opublikował przepis :

Bułki hamburgerowe

Z tego ciasta możemy zrobić wspomniane bułki do hamburgerów oraz obwarzanki i przełożyć je prosciutto, rukolą i mozzarellą lub z warkoczy zrobić wyśmienite kanapki.

Chleb zielony
Użytkownik Kamil® w dniu 15.06.2018 23:05 opublikował przepis :

Chleb drożdżowy zielony

Ciasto z którego możemy robić różne wariacje takie jak: chleb, bułeczki, warkocze itd. Tym razem główną rolę gra pokrzywa i olej z pokrzywą.

Bułeczki drożdżowe z puree
Użytkownik Kamil® w dniu 04.06.2018 20:35 opublikował przepis :

Bułeczki drożdżowe z puree

Możliwość formowania różnych bułek sprawia niesamowitą radość w kuchni i rozwija wyobraźnię, każdy chce żeby jego bułki były najładniejsze :). Podstawowy przepis, baza można powiedzieć, taki od którego możemy robić inne bułki np: z ziarnami, orzechami, szpinakiem itd.

Ciasto piaskowe z czarną porzeczką i kruszonką
Użytkownik Kamil® w dniu 07.05.2018 21:18 opublikował przepis :

Ciasto piaskowe z czarną porzeczką i kruszonką

Jest to przepis jakich wiele na babki piaskowe, ale wykorzystałem ten rodzaj ciasta, jeśli chodzi o spód, dodałem owoce i na górę kruszonkę. Dlaczego czarna porzeczka, a nie sezonowe? Oczywiście można używać jakich się chce owoców, natomiast to był test, bo czarna porzeczka była mrożona, a kiedy? kiedy był sezon i musiałem zwolnić miejsce na nowe zapasy :)

Bułki drożdżowe z parmezanem
Użytkownik Kamil® w dniu 30.04.2018 21:13 opublikował przepis :

Bułeczki drożdżowe z parmezanem

Uniwersalny przepis na ciasto drożdżowe, możemy wymyślać i dodawać do środka co chcemy, np: świeże lub suszone zioła, suszone pomidory, a może szpinak, czemu nie. Możemy jeść same, maczając w jakiś dipach lub tworzyć ulubione kanapki.

Świeża pasta, dobra oliwa i krewetek smak.
Użytkownik Kamil® w dniu 16.09.2015 17:56 opublikował przepis :

Pappardelle z krewetkami i szafranem

"Pappardelle fresche con gamberetti e zafferano" - czyli, świeży makaron domowej roboty "pappardelle" z krewetkami, pomidorkami cherry i szafranem. A wszystko podlane białym wytrawnym winem i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Gotowa chatka po sklejeniu.
Użytkownik Kamil® w dniu 19.01.2014 14:44 opublikował przepis :

Chatka z piernika

Hmm..., dlaczego teraz zdjęcie, może dlatego, że chatka jeszcze stoi, a co jest najważniejsze piernik jest miękki i się da jeść.