Pasztet domowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem młodą gospodynią i mamą dwóch córek. Lubię gotować. Ten pasztet nie jest trudny i pasuje na wszystkie okazje.

Składniki:

  • ● 80 dag dowolnego mięsa wieprzowego z tłuszczem
    ● 1/2 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
    ● 2 jajka
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 3 marchewki
    ● pietruszka
    ● seler
    ● por
    ● 2 cebule
    ● pieprz naturalny
    ● 2-3 ziarna ziela angielskiego
    ● liść laurowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (bez cebuli) myjemy
    i obieramy. Z mięsa i warzyw gotujemy
    wywar. Dodajemy 1 cebulę,
    ziele angielskie, liść laurowy,
    przyprawe uniwersalna, sól i pieprz. Gotujemy do
    miękkości mięsa. Studzimy. Bułki
    moczymy w wywarze.
  • 2. Mięso, warzywa (bez pora
    i cebuli), odciśnięte z wywaru
    bułki oraz 1 świeżą cebulę
    mielimy. Dodajemy 2 jajka,
    doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem. Wlewamy trochę
    wywaru. Wszystko mieszamy
    i wyrabiamy na jednolitą,
    niezbyt gęstą masę.
  • 3. Pieczemy w keksówkach
    ok. 1,5 godziny w 180 °C.

Porady

Aby pasztet się nie przypiekł, można go przykryć folią aluminiową lub obłożyć słoniną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować