Paszteciki z ciasta kruchego

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

A może by tak paszteciki z ciasta kruchego własnoręcznie wykonanego, co wy na to ? chcecie przepis ? w takim razie zapraszam na mój blog gdzie można go wyszukać w przeglądarce internetowej GOOGLE Kuchnia Domowa Agi

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na ciasto :

    2,5 szklanki mąki pszennej,
    95 g margaryny tortowa,
    1 jajko rozmiar M,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    3 łyżki z górką śmietany 18 %,
    1 szklanka to poj. 250 ml
    dodatkowo :

    1 jajko rozmiar M,
    1 łyżeczka śmietany 18 %,
    1 słoik 400 g bigosu wigilijnego lub dowolny farsz,
    1,5 łyżeczki czarnuszki
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki

Paszteciki z ciasta kruchego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki 1. Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto do połączenia się w jedną całość na koniec wsypać 1 łyżkę mąki i także wyrobić do czasu aż ciasto nie będzie się kleiło do miski, odstawić na 10 minut aby odpoczęło
  • paszteciki 2. Z przygotowanego ciasta rozwałkować je na grubość 0,5 centymetra a następnie radełkiem pokroić na dowolne kwadraciki, na każdy z nich położyć dowolny farsz a następnie nakryć drugim kwadracikiem i sklejać za pomocą widelca
  • paszteciki 3. Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem ze śmietaną i posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut
  • paszteciki 4. Przygotowane w sam raz nadają się do wigilijnego barszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować