Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów

2.5 (2 ocen)

  • Dla 6 osób

Przygotowanie domowej pasty jest świetną alternatywą dla sklepowych past i pasztetów. Zdrowe, pyszne i co najważniejsze zrobione ze świeżych, sprawdzonych produktów.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    6 suszonych pomidorów w oliwie
    8 czarnych oliwek
    garść posiekanej bazylii
    1 kremowy serek śmietankowy
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz Cayenne
    1 łyżka pasty z wędzonej papryki i pomidorów ze słoika albo szczypta wędzonej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Połowę tuńczyka, oliwek i suszonych pomidorów zmiksować (przed miksowaniem kroję suszone pomidory na mniejsze kawałki). Pozostałe suszone pomidory i oliwki bardzo drobno posiekać, dodać do masy. Następnie dodać pozostałą cześć tuńczyka, serek, majonez oraz bazylię. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem Cayenne ( szczypta, bo jest ostry –chyba ze ktoś lubi ostre) solą i wędzoną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować