Pasta z tuńczyka, ricotty i suszonych pomidorów

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta kanapkowa.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    250 gram sera ricotta
    5 kawałków suszonych pomidorów
    2 łyżki miękkiego masła
    szczypta ostrej papryki
    pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka, ricotty i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy ser ricotta oraz masło i ugniatamy widelcem, aż składniki połączą się ze sobą w jednolitą pastę.

    Dodajemy pomidory suszone pokrojone w drobną kostkę. Doprawiamy pastę do smaku ostrą papryką oraz świeżo zmielonym pieprzem.

    Przed podaniem schładzamy pastę w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować