Pasta z pieczonej makreli

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pastę do pieczywa z pieczonej makreli. Z dodatkiem smażonej cebuli i czosnku oraz papryki wędzonej w proszku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag pieczonej makreli
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    5 łyżeczek majonezu
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej w proszku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasta z makreli

Pasta z pieczonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę rozdrabniamy najlepiej widelcem i usuwamy ości. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Do miseczki wkładamy przyprawy i majonez, mieszamy.
    Do drugiej miski wkładamy rozdrobnioną makrelę i przesmażoną cebulę z czosnkiem, dodajemy przygotowany sos majonezowy i mieszamy. Przekładamy do salaterki i przed podaniem dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować