Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem suszonych pomidorów i smażonej cebulki z czosnkiem oraz ketchupu dyniowego. Polecam.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
30 dag pieczonej makreli
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
10 łyżek ketchupu dyniowego
6 suszonych pomidorów
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka pokrojonego koperku
Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Z makreli usuwamy oście i skórę, dzielimy na mniejsze kawałki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Do kielicha blendera wkładamy ketchup, przesmażoną cebulę z czosnkiem, mięso z makreli, suszone pomidory i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przekładamy do salaterki i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Komentarze