Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem suszonych pomidorów i smażonej cebulki z czosnkiem oraz ketchupu dyniowego. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag pieczonej makreli
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    10 łyżek ketchupu dyniowego
    6 suszonych pomidorów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka pokrojonego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Pasty

Pasta z pieczonej makreli z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Z makreli usuwamy oście i skórę, dzielimy na mniejsze kawałki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
    Do kielicha blendera wkładamy ketchup, przesmażoną cebulę z czosnkiem, mięso z makreli, suszone pomidory i blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przekładamy do salaterki i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować