Pasta z mięsa z rosołu

  • wyświetlono: 11652 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałego z rosołu mięsa drobiowego. Przygotowana w ten sposób pasta szybko zniknie na kanapkach :)

IMG_20201009_170757
  • 10min

Składniki

100 g obranego z kości mięsa drobiowego pozostałego z gotowania rosołu
1 mała cebula (ok. 70 g)
ok.100 g naturalnego serka homogenizowanego lub naturalnego serka kremowego
sól, pieprz
ok. 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z mięsa z rosołu

  • 1. Mięso z rosołu bardzo drobno posiekać.
  • 2. Cebule bardzo drobno pokroić, podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać do mięsa.
  • 3. Dodać serek i przyprawy, dobrze rozetrzeć łyżką.
    Podawać na pieczywie.

Porady

Do pasty można dodać drobno pokrojoną świeżą lub marynowaną paprykę, szczypiorek lub pietruszkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpastamięso z rosołuserek naturalnywykorzystanie mięsa z rosołu

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta paprykowa jest świetną alternatywą dla sosu pomidorowego

Dodane przez: kugelchen

Pasta z papryki

Czas przetworów na zimę czas zacząć....

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

image-0689vup

Dodane przez: tasty-and-fit

Pasta rybna z makreli

Obok warzyw, owoców, produktów...

Pasta z papryki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z pieczonej papryki

Pastę z papryki przygotowałam z...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

Pasta śledziowa z jajkiem

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta śledziowa z jajkiem

Szybka i smaczna pastę śledziowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE