Pasta z mięsa z rosołu

  • wyświetlono: 3028 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji.

edytaha

Składniki

15 dag mięsa z kurczaka z rosołu
5 dag orzechów włoskich
1 marchewka z rosołu
łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
sól
świeżo zmielony pieprz
duża szczypta sproszkowanego imbiru
solidna łyżka majonezu
opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z mięsa z rosołu

  • 1. Orzechy drobno zmiksować blenderem.
    Dodać obrane ze skóry mięso, marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
    Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
    W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
    Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyKurczakpastamięso z rosołuwłoskie orzechykuchenny recykling

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

image-0689vup

Dodane przez: tasty-and-fit

Pasta rybna z makreli

Obok warzyw, owoców, produktów...

Pasta z papryki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z pieczonej papryki

Pastę z papryki przygotowałam z...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

Pasta śledziowa z jajkiem

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta śledziowa z jajkiem

Szybka i smaczna pastę śledziowa...

Pasta z pieczonego kurczaka

Dodane przez: joanna30

Pasta z pieczonego kurczaka

Czasami zostaje nam kawałek pieczonego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE