Pasta sprawdzi się jako codzienne, a także świąteczne śniadanie. Jeszcze lepiej smakuje dnia następnego, gdy smaki się przegryzą, polecam ze świeżym pieczywem.
Pasta z łososia i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy.
2.Łososia myjemy, osuszamy. W małej miseczce mieszamy sos sojowy, miód i ocet. Łososia polewamy przygotowaną marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do góry. Pieczemy go około 15-20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu studzimy go, oddzielamy mięso od skóry i rozdrabniamy je widelcem.
3.Do miski wkładamy łososia, jajka, dodajemy szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy aż do połączenie składników. Pastę podajemy z pieczywem. Życzę smacznego :-)
Komentarze