Pasta kanapkowa sojowa

5 (1 ocen)

  • 13 godz. 20 min

Pasty i różnego rodzaju smarowidła kanapkowe to dużo zdrowsza alternatywa dla wędlin, pasztetów sklepowych.

  • 13 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 szkl. cieciorki
    1 szkl. soi
    1 puszka pomidorów
    4 ząbki czosnku
    sól morska, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia chilli ilośc wg uznania
    2 łyzki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasztet

Pasta kanapkowa sojowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję i cieciorkę namaczamy min.. 12 godzin.

    Następnie gotujemy około 30 min. średnim ogniu by była chrupka a nie rozgotowana...(sprawdzajmy podczas gotowania)

    Następnie odsączamy z wody dodajemy pomidory, czosnek i wszystko blender-ujemy to już zależy od was czy wolicie gładkie pasty bez wyczuwalnych kawałków czy tez tak jak ja wolicie żeby wam coś chrupało ;)

    Następnie doprawiamy według uznania ziołami które najbardziej lubimy i dodajemy oliwę..Mieszamy...W lodówce może postać około 3 dni...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować