Pasta sojowa z cebulą

  • wyświetlono: 694 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna pasta z ugotowanej soi, z dodatkiem cebuli i czosnku uduszonych na oliwie, z pachnącym kminem rzymskim

Alex M

Składniki


2 szklanki ugotowanej soi
1 łyżeczka kminu
2 cebule
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz
0,5 szklanki oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta sojowa z cebulą

  • 1.
    Na 2-3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Na koniec dodać posiekany czosnek, przesmażyć, zdjąć z ognia. Soję wrzucić do garnka. Dodać sól, pieprz i kmin rzymski, wlać oliwę. Dodać cebulę z czosnkiem, zmiksować blenderem na gładką pastę. Ewentualnie doprawić do smaku jeśli trzeba. Pastę przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać czerwonym pieprzem dla dekoracji, schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem lub krakersami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatasojapastapasta kanapkowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta paprykowa jest świetną alternatywą dla sosu pomidorowego

Dodane przez: kugelchen

Pasta z papryki

Czas przetworów na zimę czas zacząć....

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

Pasta z awokado

Dodane przez: bedzedka

Pasta z awokado

Pasta z awokado doskonale smakuje...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: kasiunia860

Pasta z tuńczyka

Pasta rybna w troszkę innym wydaniu...

Pasta z tuńczyka

Dodane przez: Iwona75

Pasta z tuńczyka

Prosta i szybka pasta do kanapek.