Pasta sojowa z cebulą

4.51 (195 ocen)

Bardzo smaczna pasta z ugotowanej soi, z dodatkiem cebuli i czosnku uduszonych na oliwie, z pachnącym kminem rzymskim

Składniki:


  • 2 szklanki ugotowanej soi
    1 łyżeczka kminu
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    0,5 szklanki oliwy

Wystaw ocenę:

4.51 (195 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta sojowa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na 2-3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Na koniec dodać posiekany czosnek, przesmażyć, zdjąć z ognia. Soję wrzucić do garnka. Dodać sól, pieprz i kmin rzymski, wlać oliwę. Dodać cebulę z czosnkiem, zmiksować blenderem na gładką pastę. Ewentualnie doprawić do smaku jeśli trzeba. Pastę przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać czerwonym pieprzem dla dekoracji, schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem lub krakersami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować