Zielona pasta kanapkowa

5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Propozycja na smaczną i prostą w przygotowaniu pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem papryczek sweet.

  • 10 min

Składniki:

  • - 1 awokado
    - 5 papryczek sweet (różnokolorowych)
    - 1 ząbek czosnku
    - mały pęczek natki pietruszki
    - pieprz czarny
    - cukier brzozowy
    - sok z cytryny
    - sól
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Zielona pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojone papryczki sweet 1. Papryczki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kosteczkę.
  • Awokado 2. Natkę pietruszki siekamy.
    Awokado obieramy, przepoławiamy, wyjmujemy pestkę i kroimy w kostkę.
  • awokado i czosnek 3. Pokrojone awokado przekładamy do naczynia wraz z 1 ząbkiem czosnku. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.
    Do powstałej masy dodajemy pokrojone drobno papryczki sweet, natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Na sam koniec całość doprawiamy solą, cukrem brzozowym i świeżo zmielonym pieprzem.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować