Szpinakowa pasta kanapkowa

4.47 (202 ocen)

  • 30 min

Zdrowa pasta na kanapki. Polecam :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 gr mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    6 ugotowanych na twardo jaj
    150 gr fety
    2 ząbki czosnku
    Pieprz ziołowy, wegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasta jajeczna

Szpinakowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak oraz masło przełożyć do garnka, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 10-15 minut, do miękkości szpinaku. Do szpinaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać.
  • 2. Jajka obrać ze skorupek, pokroić w plastry, następnie w drobną kostkę, Ser feta również pokroić w drobną kostkę. Składniki dodać do szpinaku i dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem ziołowym oraz wegetą. Schłodzić 15 minut w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować