Pasta jajeczna ze szczypiorem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lubicie swojskie pasty a zwłaszcza jajeczną, mój syn i reszta rodziny uwielbia dlatego dziś mu przygotowałam i jestem zachwycona jej smakiem a i przy okazji ukryciem natki pietruszki której syn za bardzo nie lubi

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 jajek rozmiar M,

    5 sporych łyżek majonezu,

    1 spora szczypta pieprzu naturalnego,

    1 pęczek szczypiorku,

    1 mały pęczek natki pietruszki,

    0,5 łyżeczki soli drobnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna ze szczypiorem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Na początek do garnka wlać wodę i zagotować ją następnie włożyć jajka i gotować na wolnym ogniu przez około pięć minut aby były ugotowane na twardo, zdjąć z ognia i przelać zimną wodą aby ostygły, po ostygnięciu wylać wodę i wszystkie jajka pozbawić skorupki
  • pasta 2. Jak już mamy przygotowane jajka wtedy do wysokiej salaterki pokroić drobno szczypior i jeszcze drobniej pokroić natkę pietruszki, wsypać sól i wszystko uciskając ręką zmiękczyć dzięki dodanej soli. Do szczypioru z natką zetrzeć na tarce jarzynowej wszystkie jajka
  • pasta 3. Do startych jajek dodać swój ulubiony majonez i wszystko dokładnie wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników ze sobą na koniec dodać pieprz naturalny, wymieszać i jeśli jest potrzeba to doprawić solą
  • pasta 4. Przygotowana pasta idealnie nadaje się na kanapki a jeszcze jak mamy swojskie masło to już w ogóle niebo dla naszego podniebienia. Zrobioną pastę przełożyć do pojemnika szczelnie zamknąć i schować do lodówki, u mnie nie do stoi do jutra ale można taką przechowywać do trzech dni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować