Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

4.5 (181 ocen)

  • 10 min

Pomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy.

  • 10 min

Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
    5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
    1 ogórek kiszony
    1 łyżka chrzanu śmietankowego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy w kostkę dosyć drobno, dodajemy ugotowaną soczewicę, ogórek kiszony starty na drobnych oczkach tarki i chrzan. Całość mieszamy lekko jeszcze rozgniatając widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).

Porady

Podczas gotowania soczewicy do wody dodaję pieprz, szałwię, sól i odrobinę masła - jest smaczniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Soczewica zielona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować