Pasta jajeczna z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam na śniadanie lub kolacje. Prosta rzecz do zrobienia.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym - puszka 170 g
    3 jajka ugotowane na twardo
    15 g suszone pomidory z czosnkiem i bazylią ( saszetka )
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki oleju lnianego
    łyżka musztardy
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Pasta jajeczna z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z tuńczyka odlać sos i przełożyć do salaterki. Dodać jajka ugotowane na twardo rozgniecione widelcem lub przeciśnięte przez kratkę.
    Dodać suszone pomidory, majonez, olej lniany, musztardę, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
    Można zajadać.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować