Polecam na śniadanie lub kolacje. Prosta rzecz do zrobienia.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
tuńczyk w sosie własnym - puszka 170 g
3 jajka ugotowane na twardo
15 g suszone pomidory z czosnkiem i bazylią ( saszetka )
3 łyżki majonezu
2 łyżki oleju lnianego
łyżka musztardy
pieprz młotkowany z kolendrą
sól do smaku
Pasta jajeczna z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z tuńczyka odlać sos i przełożyć do salaterki. Dodać jajka ugotowane na twardo rozgniecione widelcem lub przeciśnięte przez kratkę.
Dodać suszone pomidory, majonez, olej lniany, musztardę, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Można zajadać.
Smacznego
Komentarze