Pasta jajeczna z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna na kromce pieczywa, ale bardzo dobrze smakuje też z pieczywem chrupkim lub krakersami :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
    1-2 ogórki konserwowe
    1 cebula dymka
    pół pęczka szczypioru
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Dodać odsączonego na sicie tuńczyka, ogórki pokrojone w bardzo drobną kostkę, posiekaną cebulkę oraz szczypior. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki (żeby smaki się przegryzły).Pastę podawać z pieczywem posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować