Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z jajek i serka topionego z dodatkiem szczypiorku i pora, doprawiona majonezem i przyprawami. Polecam.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 ugotowane na twardo
50 g pora
1 serek topiony ( 100 g )
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta jajeczna z serkiem topionym i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w małą kosteczkę. Por myjemy i osuszamy z wody, kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Serek topiony kroimy w kostkę. Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie rozgniatamy i mieszamy.
Komentarze