pasta alla pepperonata

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zmodyfikowany przepis Jamiego Olivera.

  • 25 min

Składniki:

  • dla 3 osób:
    3 kolorowe papryki,
    puszka pomidorów (można dać dwie, sos będzie intensywniejszy),
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    sól, pieprz, suszona bazylia, oregano, tymianek, papryka w proszku (słodka i ostra) lub płatki chili,
    starty parmezan,
    makaron do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pomidorowy Pasty

Pasta alla pepperonata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni prawie do miękkości (czosnek dodajemy na końcu). Zalewamy warzywa pomidorami, puszkę po pomidorach napełniamy wodą i wlewamy ją również na patelnię. Przyprawiamy do smaku i dusimy wszystko, aż sos zgęstnieje (około 10 minut). Ugotowany makaron wrzucamy do sosu, dokładnie go w nim obtaczamy i przekładamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować