Pascha Wielkanocna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjnie na Wielkanoc musi być pascha.Jest prosta w przygotowaniu,bez pieczenia,a pozatym jest przepyszna.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu tłustego
    kostka masła
    3 łyżeczki cukru waniliowego
    szklanka cukru pudru
    5 żółtek
    łyżeczka startej skórki z cytryny
    100 g suszonych moreli
    100 g kandyzowanej skórki pomarańczy
    kieliszek wódki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pascha wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,oraz skórką z cytryny do białości.Stopniowo dodajemy żółtka,ucieramy.
    2.Do masy dodajemy przekręcony dwa razy twaróg,całość dokładnie łączymy.
    3.Morele kroimy na mniejsze kawałki,moczymy w alkoholu około pół godziny,razem ze skórką pomarańczy wsypujemy do masy twarogowej,mieszamy.
    4.Durszlak wykładamy gazą,przekładamy masę twarogową,zawijamy brzegi gazy do środka,przykrywamy talerzykiem,odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Durszlak ustawiamy na talerzu.

Porady

Do paschy można dodać dowolne bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować