Pascha wielkanocna

  • wyświetlono: 940 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Waniliowa pascha z bakaliami

paulisia_elk
  • 5 porcje

Składniki

400 g tłustego twarogu
3 żółtka
1/2 laski wanilii
10 dag masła
1/2 szklanki śmietany 36 %
100 g cukru pudru
garść rodzynków
garść posiekanych migdałów
1 łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha wielkanocna

  • Pascha wielkanocna1. Po tym czasie twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy kremówkę, dalej ucierając. Masę przekładamy do garnuszka i trzymamy chwilę, aż zgęstnieje nie doprowadzając do zagotowania. Przestudzić chwilę i zmiksować z twarogiem oraz masłem na gładką masę. Dodać ziarenka z wanilii i wymieszać. Dodać bakalie i wymieszać. Przełożyć masę do sitka wyłożonego gazą i obciążyć. Postawić do lodówki na dobę.

    Ozdobić skórką kandyzowaną i kawałkami czekolady.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkamigdałyrodzynkiWielkanocwaniliatradycyjna kuchniakandyzowana skórka pomarańczyśmietana 36twaróg tłusty

Komentarze

Podobne przepisy

pascha wielkanocna

Dodane przez: PolskaGotuje

Pascha

Pyszny, kremowy, pełen bakalii...

Pascha

Dodane przez: adela7

Pascha

Bez paschy nie wyobrażam sobie...

Pascha

Dodane przez: RedakcjaPP

Pascha

Mam 17 lat. Uczę się w technikum...

Pascha

Dodane przez: kasiunia

Pascha

Smak tej paschy jest niepowtarzalny....

Śmietankowa pascha

Dodane przez: Jaga85

Śmietankowa pascha

Nie wyobrażam sobie świąt bez słodkich...

Pascha z bakaliami

Dodane przez: kada

Wielkanocna pascha ze śliwkami kalifornijskimi...

Znakomity deser na świąteczny czas....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE