Parówki z mozzarellą i suszoną żurawiną w boczku

5 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na takie szybkie w przygotowaniu , smaczne śniadanko :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 parówek - dobrej jakości , u mnie z dodatkiem szynki szynki
    8 plasterków boczku wędzonego parzonego
    1 kulka mozzarelli - 125 g
    1 łyżka żurawiny
    kilka pomidorków mini
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
    zielenina - u mnie rzeżucha
    prażona cebulka
    czubryca zielona
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Parówki z mozzarellą i suszoną żurawiną w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki z mozzarellą i suszoną żuarwiną w boczku 1. Mozzarellę trę na tarce o dużych oczkach .
    Parówki nacinam po długości , tak by ich nie poprzecinać .
    W nacięcia wkładam po kilka owoców suszonej żurawiny i tarty ser , owijam w pasek boczku .
    Parówki układam w naczyniu do pieczenia , posypuję czubrycą , obkładam pomidorkami i pozostałym serem .
    Zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni , podaję posypane prażoną cebulką i rzeżuchą z pomidorkami :)

Porady

Tak przygotowane parówki układam w towarzystwie sałaty i upieczonych pomidorków :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować