Idealne na różne imprezki domowe, do tego czerwony barszczyk i mamy pyszne danie. Nam smakowo bardziej odpowiadały kiełbaski.
40 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 rolka ciasta francuskiego/ 275 gram/
5 parówek bez osłonek lub paluszki Surimi o smaku krabowym
rozmącone żółtko z łyżką gęstej śmietany do smarowania
mak lub sezam do oprószenia
Parówki lub surimi w koszulce francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą parówkę przekroić na pół.
Ciasto pociąć na prostokąty i owijać parówki.Wierzch posmarować żółtkiem, posypać makiem lub sezamem.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st. na ok. 25 minut.Można dla odmiany dodatkowo każdą parówkę owinąć plastrem wędzonego boczku i sera żółtego.
Doskonale smakują podane z czerwonym barszczykiem.
Uwagi:
Zamiast parówek mogą być paluszki surimi, ja zrobiłam tym razem mieszane połowę z parówką a resztę z surimi
Komentarze