Parówki lub Surimi w koszulce francuskiej

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealne na różne imprezki domowe, do tego czerwony barszczyk i mamy pyszne danie. Nam smakowo bardziej odpowiadały kiełbaski.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego/ 275 gram/
    5 parówek bez osłonek lub paluszki Surimi o smaku krabowym
    rozmącone żółtko z łyżką gęstej śmietany do smarowania
    mak lub sezam do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki lub surimi w koszulce francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę przekroić na pół.
    Ciasto pociąć na prostokąty i owijać parówki.Wierzch posmarować żółtkiem, posypać makiem lub sezamem.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st. na ok. 25 minut.Można dla odmiany dodatkowo każdą parówkę owinąć plastrem wędzonego boczku i sera żółtego.
    Doskonale smakują podane z czerwonym barszczykiem.
    Uwagi:
    Zamiast parówek mogą być paluszki surimi, ja zrobiłam tym razem mieszane połowę z parówką a resztę z surimi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować