Parówki w cieście podwójnie serowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska na bazie parówki z serem, otulone pierzynką z ciasta francuskiego z serem topionym w plastrach. Smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Podawać z ulubionym sosem.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego
    5 parówek z serem
    op. serka topionego w plastrach ,,mozzarella,,
    czosnek granulowany
    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Sosy Przekąski

Parówki w cieście podwójnie serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na 5 szerokich pasków.
  • . 2. Na każdym pasku układamy ser oraz parówkę i zwijamy rulonik. Z resztą robimy tak samo.
  • 3. Nożem robimy wzorek na parówce w cieście, smarujemy jajkiem. Posypujemy granulowanym czosnkiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 4. Parówki wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 220 stopniach.
  • 5. Parówki przecinamy na pół, wyjdzie 10 porcji. Podajemy z ulubionym sosem. Życzę smacznego!

Porady

Zamiast sera topionego w plastrach można użyć sera np. Gouda

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować