Paprykowa zupa gulaszowa

5 (197 ocen)

Idealna na nadchodzące jesienno-zimowe dni!!Ostra, sycąca, rozgrzewająca o intensywnym smaku. Polecam.

Składniki:

  • Składniki:
    • 80 dag wieprzowiny na gulasz,
    • 3 papryki czerwone,
    • 1 papryczka chili,
    • 1 cebula,
    • 3 pomidory,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Suszona bazylia,
    • Przyprawa do wieprzowiny,
    • Papryka do smaku,
    • Sól, pieprz,
    • Natka pietruszki do posypania,
    • Ok 2- 2,5 litry bulionu,
    • 3 liście laurowe,
    • ziele angielskie,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przystawki Gulasz

Paprykowa zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawianie mięsa 1. Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Tak przygotowane oprószamy przyprawą do wieprzowiny i suszoną bazylią.
  • przysmażanie 2. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy przygotowane mięso. Podsmażamy je na rumiano.
  • zalanie bulionem 3. Przysmażone zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości (około 40 minut). W trakcie gotowania dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili, sól, pieprz do smaku.
  • pokrojona papryka i pomidory 4. Gdy mięso się gotuje kroimy w kostkę paprykę oraz pomidory.
  • dodanie warzyw
5. Te warzywa dodajemy do mięsa na15 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawiamy ostatecznie do smaku. Gotową porcjujemy. Podajemy oprószoną posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

Zupa gulaszowa

To może cię zainteresować