Paprykowa zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę. Tak przygotowane oprószamy przyprawą do wieprzowiny i suszoną bazylią.
2.Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy przygotowane mięso. Podsmażamy je na rumiano.
3.Przysmażone zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości (około 40 minut). W trakcie gotowania dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili, sól, pieprz do smaku.
4.Gdy mięso się gotuje kroimy w kostkę paprykę oraz pomidory.
5.Te warzywa dodajemy do mięsa na15 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawiamy ostatecznie do smaku. Gotową porcjujemy. Podajemy oprószoną posiekaną natką pietruszki.
Komentarze