Zupa gulaszowa

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

rozgrzewająca pyszna zupa gulaszowa

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 700 g karkówki wieprzowej
    250 g pieczarek
    1 duża cebula
    2 marchewki
    1 duża papryka czerwona
    4 ziemniaki
    kawałek selera
    1 pietruszka
    1 puszka pomidorów
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1,5 l wywaru mięsnego
    2 ząbki czosnku
    3 ziela angielski
    1 liść laurowy
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    2 łyżki smalcu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
    Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na smalcu wraz z mięsem aż będzie mocno przyrumienione.
    Posypać papryką ostrą, słodką, pieprzem i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Smażyć 1 minutę,a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę,pietruszkę,seler,paprykę
    pokrojone w kostkę.
    Zalać wszystko wywarem mięsnym, dodać przecier pomidorowy,pomidory z puszki,liść laurowy,ziele angielskie
    i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę
    doprawiamy, aby zupa była dość ostra i gotować do miękkości ziemniaków.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować