Zupa gulaszowa z ogórkiem i makaronem

4.5 (186 ocen)

Dobra pożywna zupa na chłodniejsze dni

Składniki:

  • • 1/2 kg mięsa gulaszowego wołowe
    • 1 duża cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 ziemniaki
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1/2 selera
    • 3 łyżki papryki słodkiej
    • 1/2 łyżki majeranku
    • 1/2 łyżeczki chili lub mała papryczka
    • 1 łyżka przyprawa do mięsa wołowego
    • 1/2 szklanki drobnego makaronu np kolanka
    • 2 duże ogórki kiszone
    • 1 łyżka mąki
    • olej
    • kostka rosołowa ja użyłam domową( przepis w mojej kolekcji )
    • pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zupa gulaszowa z ogórkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużą patelnię wlać troszkę oleju włożyć mięso podsmażyć na dużym ogniu na rumiano,dodać pokrojoną w duże kawałki cebulę,posiekany czosnek i przyprawy.Obsypać wszystko mąką i wymieszać
  • 2. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchew,pietruszkę i seler zetrzeć na dużej tarce Włożyć wszystko do dużego garnka zalać wodą,dodać kostkę rosołową,gotować aż mięso zmięknie.
  • 3. Ogórki pokroić w kostkę dodać do zupy wraz z makaronem Gotować jeszcze ok 15 minut dodać posiekaną natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować