Paprykowa pasta z makreli zawinięta w tortilli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta z makreli nie tylko wyśmienicie smakuje na kanapkach. Zawinięta w tortilli z kolorową papryką i sałatą dodatkowo ładnie się prezentuje.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wędzona makrela 300-400 g
    łyżka majonezu
    2 łyżki ognista salsa paprykowa
    pieprz kolorowy
    szczypiorek
    natka pietruszki
    koperek

    tortilla
    liście sałaty masłowej
    kilka mini słodkich papryczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Paprykowa pasta z makreli zawinięta w tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Do ryby dodajemy posiekaną zieleninę, majonez, salsę paprykową oraz pieprz. Mieszamy.

    Pastę możemy jeść tradycyjnie na kanapkach, ale świetnie się sprawdza zawinięta w tortilli. Na tortilli układamy listki sałaty, wykładamy porcję pasty, pokrojone w cienkie paski papryczki. Tortillę zwijamy. Taką rolowaną kanapkę możemy zjeść od razu lub spakować do pudełka i zabrać ze sobą, zjeść, kiedy przyjdzie ochota.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować