Papryka z grzybami i warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis przysłał Jan Kubicki. Bardzo lubię zbieraćgrzyby, z których gotujęróżne potrawy. Sam teżrobię z nich przetwory.Potem wymieniam sięsłoikami z sąsiadami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Czerwona papryka: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 8 ząbków
    - marchewka: 4 sztuki
    - leśne grzyby: 1 kilogram
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - oliwa: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka z grzybami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, odkrawamy
    wierzchy z ogonkiem, usuwamy
    gniazda nasienne. Grzyby
    oczyszczamy, myjemy, gotujemy
    ok. 7 minut i kroimy w małą
    kostkę. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę kroimy w piórka,
    czosnek siekamy i szklimy razem
    na oliwie. Marchewki obieramy,
    myjemy, gotujemy i kroimy
    w cienkie plasterki.
  • 2. Do każdej papryki wkładamy
    kolejno warstwy grzybów, marchewki
    i cebuli z czosnkiem.
    Doprawiamy solą i pieprzem,
    skrapiamy oliwą, przykrywamy
    wierzchami i wstawiamy do naczynia
    żaroodpornego. Pieczemy
    ok. 25 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temp. 190 °C, aż
    papryki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Czosnek Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować