PAPRYKA KONSERWOWA

  • wyświetlono: 950 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Z przepisu mojej Babci, któremu jestem wierna od lat

IMG_20190707_173458_367
  • 15 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

4 kg papryki: czerwonej i żółtej ( na 15 słoików 0,5 l ) :
12 szklanek wody
3 szklanki octu
3 szklanki cukru
3 łyżki soli
na każdy słoik 0.5 - 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy
15 łyżek oleju- po łyżce na każdy słoik

Sposób przygotowania przepisu:

PAPRYKA KONSERWOWA

  • 1. Paprykę kroimy na paski. Sparzamy. Układamy blisko w słoiku. Do kazdego słoika wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy. Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy cukier, sól - zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach. Na wierzch do każdego słoika dajemy łyżkę oleju. Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 5 minut od zagotowania wody

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaPrzetworypapryka konserwowa

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Papryka konserwowa

Sezon na paprykę

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

Papryka konserwowa na zimę

Dodane przez: LenaGotuje

Papryka konserwowa na zimę

Czas na paprykę! Zamykamy ją w...

Papryka

Dodane przez: Gosiek-kuchcik

Papryka konserwowa

W zimie gdy ciemno i zimno sama...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka konserwowa najlepsza

Moja konserwowa papryka jest twarda,nie...

Papryka konserwowa

Dodane przez: danusia19671

Papryka konserwowa

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE