Pappardelle w aksamitnym sosie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Może specjalnie jakoś tam nie wygląda. Jednak zapewniam, smakuje obłędnie. Dosłownie 20 minut i macie pyszne i syte danie. Nie trzeba wydziwiać, stać przy garach, pilnować, doglądać, mieszać i 'buk' wie co jeszcze. Składniki dostępne w każdym sklepie, więc do dzieła. Oliwę możecie "zaoszczędzić" z przygotowywania np sałatki z tuńczykiem. Ja to takie rarytasy chomikuję w słoiczkach i dodaję do dań.
Makaron gorąco polecam
Arek Gie

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu pappardelle
    4 łyżki parmezanu
    3 żółtka jaj
    2 łyżki natki pietruszki
    5 łyżek oliwy z tuńczyka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pappardelle w aksamitnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pappardelle w aksamitnym sosie 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu (50 ml wody z gotowania makaronu zostawiamy). Odcedzamy.


    W garnku mieszamy żółtka jaj, parmezan, natkę i oliwę. Wrzucamy gorący makaron, dolewamy wodę, energicznie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować