
Dodane przez: czarrna
Duszone plastry z łopatki wieprzowej to świetny pomysł na smaczny i nie wymagający dużego nakładu pracy obiad. Ja przyznam się szczerze ostatnio zapomniałam o łopatce wieprzowej, bardziej przerzuciłam się w mojej kuchni na indyka, kurczaka i karkówkę czy schab, a przecież łopatka to bardzo delikatne mięso, które odpowiednio przygotowane, po prostu rozpływa się w ustach a dodatek aksamitnego sosu stanowi świetny uzupełniacz do kluseczek czy kaszy.
neliada
Duszona obiadowa łopatka wieprzowa w aksamitnym sosie z piekarnika
Porady
Tak przygotowana łopatka najlepiej smakuje z kluskami śląskimi ( tzw. kluski z dziurką ) ale równie dobrze z ziemniakami, kasza czy ryżem.
Dodane przez: KejtKejt
Mięciutkie, rozpływające się w...
Dodane przez: monika016
W poszukiwaniu idealnych szaszłyków...
Komentarze