Pappardelle z indykiem w sosie porowo-śmietanowym

4.47 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obiad w parę chwil, z paru prostych składników może być wyśmienity. Makaron i indyk zatopione w sosie śmietanowym z porem są bardzo smaczne. Takim obiadem nakarmimy całą rodzinę nie spędzając paru godz w kuchni.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g. makaronu pappardelle
    600g. piersi z indyka
    1 łyżka suszonych pomidorów
    1 łyżka ziół do dań z drobiu
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka słodkiej papryki
    olej do smażenia
    1 duży por- biała część
    250 ml słodkiej śmietanki 36%
    250 ml kwaśnej śmietany 180%
    sól, pieprz
    posiekana natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Pappardelle z indykiem w sosie porowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
  • 2. Pierś z indyka pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso, wsypać przyprawy - przemieszać , podsmażyć chwilę
    Pora dokładnie opłukać, pokroić drobno, dodać do mięsa.
    Smażyć razem kolejne 2-3 min.
  • 3. Śmietany wymieszać razem, wlać do mięsa.
    Sos doprawić solą i pieprzem wg. smaku.
    Dusić kolejne 10 min aż delikatnie zgęstnieje.
  • 4. Na patelnie dodać ugotowany makaron ,całość wymieszać dokładnie razem.
    Podawać gorące, posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować