Panna cotta z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

bardzo lekka alternatywa dla typowej wersji, bo nie zawiera smietany. Calosc przygotowalam z mleka.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko 3,2%: 250 mililitrów
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
    - rabarbar: 3 sztuki
    - syrop malinowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Panna cotta z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar gotowałam w niewielkiej ilości wody. Osłodziłam i czekałam aż jednolity mus odparuje. Dodałam 2 łyżki syropu malinowego, dla uzyskania cudownie różowej barwy. Dodałam łyżkę żelatyny i przełożyłam do miseczek. Gdy mus był już dobrze związaną galaretką, zagotowałam mleko, które osłodziłam i dodałam pozostałą część żelatyny. Gdy mleko było już chłodne przelałam do miseczek. Bałam się że ciepłe rozpuściłoby dolną warstwę deseru. Odstawiłam do lodówki na kilka godzin.
    Wyjmowanie na talerze ułatwiło kilka minut ogrzewania miseczek w kąpieli wodnej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Komunia Kolacja

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym

To może cię zainteresować