Panierowane prążki wołowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niecodzienne i smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanej wołowiny bez kości z rosołu (w kawałku)

    sól, pieprz,
    olej
    mąka, jajka, bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne Kotlety

Panierowane prążki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyjąć z rosołu, ostudzić i pokroić wzdłuż włókiem na dość grube paski.
  • 2. Każdy kawałek panierować kolejno w : mące, jajku i bułce tartej.
  • 3. Tak przygotowane prążki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Posolić i doprawić pieprzem w trakcie smażenia.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować