Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wymyśliłam kolejny przepis, do którego będę wracała bardzo często, ponieważ bardzo mi przypadł do smaku ten kurczak w cieście kokosowym. Spróbujcie, może Wam też przypadnie do smaku mój autorski przepis :)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 duże filety z piersi kurczaka
    – 70ml śmietanki 12%
    – 30g wiórków kokosowych
    – 40g mąki ryżowej
    – 1 jajko
    – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, imbir, czosnek granulowany, papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, sól)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w długie paski i osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać jajko, śmietankę i przyprawy, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszać. Mięso włożyć do ciasta, wymieszać dokładnie tak, aby ciasto pokryło każdy kawałek kurczaka. Mięso przygotowane w ten sposób odstawić do lodówki na około 1- 1,5 godziny. Po tym czasie, wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Wyłożyć kawałki kurczaka na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, resztki ciasta wyłożyć na wierzch mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi składnikami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować