Paluszki wieprzowe w serze

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Upieczone, dobrze doprawione mięso zawinęłam w ser i powstała super przekąska. Mięsu dodaje smak konserwowy ogórek, a całości małe pomidorki.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Paluszki :
    25 dag mięsa wieprzowego
    2 ogórki konserwowe
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    1 jajo
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    10 plasterków żółtego sera
    1 papryka żółta
    15- 16 sztuk małych pomidorków
    sałata do dekoracji
    naczynie do zapiekania wysmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Paluszki wieprzowe w serze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebulę i czosnek obieram i drobniutko kroję. Ogórek kroję w małą kosteczkę. Warzywa dodaję do mięsa mielonego, które mieszam z jajem i dwiema łyżkami bułki tartej i przyprawami.
  • jk 2. Z masy wieprzowej lepię paluszki o długości 7-8 cm, otaczam je w pozostałej bułce tartej, układam w naczyniu do zapiekania i piekę 25 minut w temp. 180 stopni. Studzę. Na żółtym serze po przekątnej kładę paski żółtej papryki, upieczone paluszki zwijam i spinam wykałaczką. Na wykałaczki wbijam po pomidorku. Zawijaki układam na sałacie. dekoruję pozostałymi pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso Papryka Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować