Paluszki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Dzieci za nimi przepadają.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 40 dag schabu
    1,5 szkl. mąki
    2 jaja
    1 szkl. mleka
    szczypta proszku do pieczenia
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięs KNORR
    Dodatkowo : olej do smażenia, patelnia, ręcznik papierowy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Paluszki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluszki wieprzowe 1. Przygotuj składniki. Schab umyj, osusz, pokrój w paseczki na 1 cm grubości. Przypraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem. Z jaj, mleka, mąki, proszku do pieczenia, soli zrób ciasto naleśnikowe.
  • Paluszki wieprzowe 2. Na patelni rozgrzej olej. Paseczki mięsa maczaj w cieście i smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszcze na ręczniku kuchennym.

Porady

Paluszki można podać jako dodatek do kasz, bądź ryżu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować