Pałki kurczaka w boczku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: boczek pociąć na paski, lekko rozbić, pałki kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć. Przyprawy wymieszać ze sobą. Pałki kurczaka i plastry boczku oprószyć przyprawami, odstawić na całą noc do lodówki. Pieczarki oczyścić, pociąć na paski, usmażyć na oleju, doprawić do smaki solą i pieprzem. Pałki kurczaka naciąć w jednym miejscu głęboko, włożyć porcję pieczarek, zawinąć w plastry boczku pałki z pieczarkami, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią do pieczenia, ułożyć mięso, przykryć. Wstawić do podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 1,20 minut do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia włożyć pozostałe pieczarki, zdjąć pokrywę by mięsko się trochę zarumieniło.
Komentarze