Pieczone pałki kurczaka w boczku

4.5 (184 ocen)

Banalnie prosty w przygotowaniu obiad. Wystarczy mięso, boczek, trochę przypraw i obiad gotowy. A chrupiący boczek, który wtopił się w kurczaka jest rewelacyjny.

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    1 łyżka lubczyku
    8 plastrów chudego boczku
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    Oliwa do skropienia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone pałki kurczaka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem. Każdą pałkę owijamy szczelnie boczkiem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy słodką papryką oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 1 godzinę 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować