Pączki z piekarnika z białą czekoladą

4.97 (152 ocen)

  • 1 godz. 45 min

Pieczone w piekarniku, lżejsze i mniej kaloryczne.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • 1 kg mąki
    100 g drożdży
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru + 2 łyżki cukru
    2 i 1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    100 g białej czekolady
    lukier
Wystaw ocenę:

4.97 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z piekarnika z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże łączymy z 2 łyżkami cukru. Mleko lekko podgrzać, odlać 1/2 szklanki, dodać do drożdży, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
  • 2. Mąkę przesiać, wsypać cukier, dodać rozkłócone jajka, wyrośnięte drożdże, pozostałe mleko i olej. Starannie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  • Pączki 3. Następnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i szklanką wykrawać z niego krążki, wkładać po kawałku czekolady, formować. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem, odstawić na 15 minut do wyrośnięcia.
  • 4. Pączki piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Ostudzone polukrować.

Porady

Na ok. 40 sztuk pączków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować