Orzeszki bardzo orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj foremki na orzeszki. Wysmaruj je tłuszczem za pomocą pędzelka.
2.Składniki na ciasto połącz, szybko zagnieć i włóż na 1 godzinę do lodówki.
3.Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Za pomocą kieliszka wycinaj okrągłe ciasteczka. Umieszczaj je w foremkach i dobrze przyciskaj aby odbił się wzorek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez 10 min. Ciasteczka wyjmij z foremek.
4.Margarynę utrzyj na puch, dalej ucierając dodawaj stopniowo cukier puder, śmietanę, kakao, orzechy i likier.
5.Za pomocą rękawa cukierniczego nadziewaj ciasteczka i składaj po dwa.
Porady
Jeśli nie masz foremek, wytnij dowolny kształt ciasteczek nawet kieliszkiem.
Komentarze