Orzechowy miodownik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto.
2.Karmel:wszystkie składniki przełożyć do garnka,zagotować i przestudzić.
3.Ciasto podzielić na 2 części,rozwałkować i przełożyć do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia,o wymiarach 35 cm x 24 cm .Na jeden placek wyłożyć przestudzony karmel.Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
4.Masa:Połowę mleka zagotować z cukrem,w drugiej połowie rozpuścić budynie.Do gotującego się mleka wlać rozpuszczone budynie,zagotować i ostudzić.Margarynę utrzeć,stopniowo dodawać ostudzony budyń i ucierać,na koniec dodać 3 łyżki masy krówkowej.Utrzeć.
5.Na placek bez karmelu nakładamy masę.
6.Następnie nakładamy resztę masy krówkowej .
7.Na koniec kładziemy placek z orzechowym karmelem.
Komentarze