Orientalna sałatka z kapustą

0 (0 ocen)

Sałatka obiadowa z czerwonej kapusty, na orientalną nutę, z ziarnami słonecznika.

Składniki:

  • 1/2 mniejszej kapusty czerwonej (500g)
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki słonecznika łuskanego
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżeczki curry
    do smaku - sól, pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Dodatki

Orientalna sałatka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, ugotować al dente lub do miękkości (20 - 30 min) w wodzie zaprawionej niewielką ilością octu 10%. Odcedzić i wystudzić.
  • Orientalna kapusta 2. W garnku rozgrzać oliwę, dodać ziarna słonecznika, posiekany czosnek, miód i curry. Chwilę razem podgrzewać, mieszając.
  • Orientalna kapusta 3. Następnie dołożyć kapustę, wymieszać.
  • Orientalna kapusta 4. Całość podgrzewać jeszcze ok. 5 min. Sałatkę doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować