Omlet ze smażonymi rzodkiewkami i mozarellą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Próbowaliście już omlet ze smażonymi rzodkiewkami? Jeśli nie, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszny omlet, który idealnie nadaję się na szybkie i pożywne śniadanie. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 jajka
    – 3 rzodkiewki
    – 1/2 łyżeczki masła klarowanego lub innego tłuszczu
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka wędzona)
    – 20g twardej mozarelli
    – dodatki wg smaku (u mnie pomidor malinowy i awokado)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet ze smażonymi rzodkiewkami i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rzodkiewki wyszorować, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Jajka połączyć z przyprawami i delikatnie ubić. Na nieprzywierającej patelni rozgrzać masło klarowane, wyłożyć rzodkiewki i smażyć na średnim ogniu. Zarumienione Rzodkiewki odwrócić na drugą stronę, wlać jajka na rzodkiewki, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie posypać mozarellą startą na tarce na drobnych oczkach i smażyć przez kolejną minutę pod pokrywką. Następnie zsunąć gotowy omlet na talerz, na jedną połowę omleta wyłożyć wybrane dodatki, przykryć drugą połową i podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować