Z omletami twarogowymi można kombinować do woli i zawsze wyjdzie coś pysznego. Lubicie takie omlety? Jeśli jeszcze nie próbowaliście omletów twarogowych, to czas to zmienić. Do dzieła! :)
10 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
– 2 jajka
– 100g twarogu półtłustego (drobno mielonego)
– 2 łyżki skrobi kukurydzianej (10g)
– 1 mały banan (u mnie 80g po obraniu)
– słodzidło wg smaku
Omlet twarogowy z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka delikatnie ubić, dodać pokruszony twaróg, skrobię i słodzidło i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Masę twarogową przelać ma mocno rozgrzaną, nieprzywierająca patelnię i wyrównać. Na wierzch masy wyłożyć krążki banana i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie zsunąć gotowy omlet na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami. Opcjonalnie polać miodem lub ulubionym syropem.
Smacznego
Komentarze